Week van de Markt, 28 juni – 4 juli

Op maandag 28 juni start de promocampagne ‘Week van de Markt’. De campagne, die loopt tot en met zondag 4 juli, heeft als doel om de aantrekkingskracht van de markt te verhogen en zo een levendige handelskern te creëren. 28 Vlaams-Brabantse gemeenten doen mee.

“Markten zijn een belangrijk onderdeel van de lokale economie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We willen dat jong en oud de markt als economische ontmoetingsplaats (her)ontdekt. We zijn dan ook blij dat 28 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze eerste editie deelnemen. Dat geeft aan dat gemeenten willen inzetten om hun openbare markt onder de aandacht te brengen van het grote publiek”.

De deelnemende gemeenten zijn Aarschot, Asse, Begijnendijk, Bertem, Bierbeek, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Landen, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Rotselaar, Tervuren, Tienen en Tremelo.

Spaaractie bij marktkramers

Tijdens de Week van de Markt kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars. Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen. De hoofdprijs is een bon voor een weekend in een B&B. De winnaars worden bekendgemaakt op de markt of op een later tijdstip. Daarbij stelt de gemeente zelf de prijzenpot samen.

Korte keten en streekproducten zijn thuis op de markt

Markten zijn ook de ideale plek om consumenten te laten kennismaken met korte ketenproducten en het grote aanbod aan Straffe Streekproducten. ‘Vanuit de Straffe Streek ondersteunen wij de Week van de Markt en roepen we gemeenten op om standplaatsen te voorzien voor de handelaars van deze producten’, besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw en streekproducten.

Ontdek alle data en locaties in onze evenementenkalender!

Bron: Persinfo

Share This