Wandelzesdaagse doorheen Pajottenland en Vlaamse Ardennen

Trek je stapschoenen aan en laat je tijdens een wandelzesdaagse door het Pajottenland en langs de Vlaamse Ardennen voeren. De 153 kilometer lange tocht van Brussel naar Gent werd uitgewerkt door streekorganisatie Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen. Je kan hem alle dagen van het jaar en op eigen ritme beleven en ontdekken. Aan de wandelzesdaagse werd een website en brochure gekoppeld, die je vindt in de toeristische infokantoren.

Authentieke wandelregio’s als de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland kan je het best al wandelend ontdekken. Van het meest bekende Manneken Pis in Brussel naar het oudste Manneke-Pis in Geraardsbergen. Onderweg ontdek je glooiende, soms heuvelachtige landschappen en proef je beide regio’s letterlijk dankzij de heerlijke streekproducten.

Tent of B&B
De wandeltocht start aan het metrostation Erasmus in Anderlecht, om vervolgens drie dagen door ‘t glooiende landschap van het Pajottenland te slingeren. Op de vierde dag word je in Geraardsbergen meteen verleid door de lokale mattentaart. Via Brakel, Maarkedal en Zwalm beland je in de Scheldevallei, die je op de laatste – extra – dag naar de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent voert. Alle wandelingen na elkaar of liever één enkele tocht? Met de tent of liever slapen in een B&B? Aan jou de keuze! In de brochure en op www.wandelzesdaagse.be krijg je alvast enkele interessante adresjes aangereikt.

Bezienswaardigheden
“Een wandelzesdaagse is een leuke manier om de regio te leren kennen. Door de wandelingen te koppelen aan interessante bezienswaardigheden, ligt de focus meer dan ooit op de beleving en de ontdekking”, aldus coördinator Robrecht Geeroms van Pajottenland+. “Of je nu één wandeling maakt of verschillende en onderweg blijft overnachten in een van onze B&B’s, je zal zeker terugkeren naar het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen.” Ook Oost-Vlaams gedeputeerde voor Toerisme Leentje Grillaert erkent de voordelen van een wandelzesdaagse: “De Vlaamse Ardennen en het Pajottenland zijn vandaag topbestemmingen voor wandelaars met samen goed 1.470 kilometer wandelplezier langs wandelknooppunten. Voor het meerdaagse toerisme is een wandelzesdaagse doorheen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland dan ook een schot in de roos.”

Nieuwe impulsen
Het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen zijn twee aan elkaar grenzende regio’s die landschappelijk in elkaar overvloeien en veel gemeenschappelijke kenmerken hebben. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide regio’s elkaar hebben gevonden om samen naar nieuwe impulsen te zoeken die elkaars plattelandseconomieën kunnen versterken. Samenwerken en grensoverschrijdende activiteiten ontplooien horen daarbij en worden met steun uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling mogelijk gemaakt.

Straffe Streekproducten en ambassadeurs om te ontdekken tijdens je wandeling
Tijdens deze wandelzesdaagse passeer je o.a. langs Brouwerij 4 Pajot, Wijngoed Stuyvenberg, Geuzestekerij De Cam en Café Terlindenhof. Kortom, de ideale manier om je streek te beleven, proeven én ontdekken!

Alle info op www.wandelzesdaagse.be. Bekijk hier het filmpje van RingTV.

Share This