Beleef Vlaams-Brabant al fietsend en wandelend

 Fruitige Hagelandroutes, prachtige kastelen in het Pajottenland, mysterieuze bossen,… Vlaams-Brabant heeft een arsenaal aan pareltjes om te ontdekken tijdens je staycation.

Ontdek onze zomerse thema'sDoe inspiratie op

Fruitbeeldig Hageland

Er is nog veel meer te ontdekken na de bloesems! Zoals de 11 fruitbeeldige kunstwerken in de Hagelandse fruitregio. Spring op je fiets en ontdek ze allemaal. Stop onderweg bij een fruitteler waar je heerlijke appels en peren kan kopen. Nog even thuis nagenieten van die mooie rijen fruitbomen, dankzij de bloesemfluisteraar kan dat vanuit je zetel!

Fruitbeeldig Fietsen

De Hagelandse fruitregio is de fietsstreek bij uitstek. Niet alleen dan is het Hageland een aanrader, ook tijdens de oogst is het hier heerlijk fietsen. Vier fietsroutes, waaronder één voor mensen met een beperking, brengen je een prachtig natuurlandschap langs 11 fruitbeeldige kunstwerken.

Het Hageland als wijnstreek

Het Hageland is een echte wijnstreek. Gepassioneerde hobby- en beroepswijnmakers zijn dagelijks in de weer om de lekkerste Hagelandse wijnen op tafel te serveren. Ga op stap tussen de wijnranken van de verschillende wijndomeinen.

Meer weten over de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen? Op de aromakaart geven alle druivensoorten die in het Hageland worden geteeld hun geheimen en aroma’s prijs.

Wist je al dat Vlaams-Brabant ook een echte wijnstreek is? Gepassioneerde hobby- en beroepswijnmakers zijn dagelijks in de weer om de lekkerste wijnen op tafel te serveren. Ontdek tijdens de maanden augustus en september enkele van onze straffe wijndomeinen. Ze zetten speciaal voor u de deuren open (coronaveilig weliswaar).
Een overzicht kan je in onze agenda vinden.

Maar dat is niet alles! Wie er niet bij kan zijn óf wie graag nog wat nageniet van zijn of haar bezoekje, kan thuis (verder) genieten van een heerlijk wijntje en bijpassende streekproducten! Enkele van onze straffe streekhoekjes bieden namelijk een Sprankelende Proefdoos aan! Aan jou om dit lekker streekpakket te ontdekken!

De proefdoos is verkrijgbaar bij onderstaande Straffe Streekhoekjes:

Bierbeleving tijdens de zomer

Van een brouwerijbezoek tot een fiets- en wandelroute, bierbeleving het ganse jaar door. Al dat vakmanschap kan je proeven op een unieke bierlocatie in het Hageland en de Groene Gordel.

En na een paar van die heerlijke streekbiertjes kan je zeker het bierlied ‘Genieten’, een ode aan de Vlaams-Brabantse cafécultuur, meezingen.

Op zoek naar het witte goud?

In de Groene Gordel betekent dat smaakvol witloof, kraakverse asperges en heerlijk witbier. De witloofstreek beleef je door te wandelen of te fietsen maar vooral door te proeven.

Vlaams-Brabant als druivenstreek 

De druivenstreek is het hele jaar door de moeite waard om te ontdekken. Met de fiets heuvel op, heuvel af of al wandelend langs rijen serres. De serristen zijn trots op hun werk en dat proef je als je de heerlijke zoete tafeldruiven in je mond stopt. Ga zeker ook eens binnen in Dru!f, het huis van de tafeldruif.

Inspirerende Verhalen

Wat zijn de leukste plekjes om te ontdekken? Welke fietsroutes en wandelingen zijn de moeite waard om tijdens de zomermaanden te doen en welke activiteiten gaan nog door in de verschillende thema’s?  Hieronder krijg je een uitgelicht deel van onze inspirerende verhalen, specifiek rond wandelen, fietsen en onze toeristische regio. Meer kan je steeds ontdekken onder ‘Inspirerende Verhalen’.

Wandelzesdaagse doorheen Pajottenland en Vlaamse Ardennen

Wandelzesdaagse doorheen Pajottenland en Vlaamse Ardennen

Trek je stapschoenen aan en laat je tijdens een wandelzesdaagse door het Pajottenland en langs de Vlaamse Ardennen voeren. De 153 kilometer lange tocht van Brussel naar Gent werd uitgewerkt door streekorganisatie Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen. Je kan hem...

Lees meer
Tour de Crème

Tour de Crème

Ambachtelijk en met liefde gemaakt, met verse melk recht van de boerderij. Zo smaakt een ijsje het lekkerst. Een heerlijke verwennerij voor kinderen én volwassenen. Dus las tijdens je uitstapje in Vlaams-Brabant zeker een bezoek in aan één van de vele boerderijen met...

Lees meer

Toerisme Vlaams-Brabant vzw

Toerisme Vlaams-Brabant is het overkoepelend en coördinerend orgaan voor het toerismebeleid op provinciaal niveau waarin de provincie Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaanderen, de gemeenten en de bovenlokale toeristisch-recreatieve organisaties participeren.
Toerisme Vlaams-Brabant heeft als doel het toeristisch beleid voor de provincie Vlaams-Brabant te ontwikkelen en uit te voeren. De promotie en de vermarkting van het toeristisch-recreatief aanbod in de twee groene regio’s Hageland en Groene Gordel én in kunststad Leuven staan voorop.
E-mail

toerisme@vlaamsbrabant.be

Adres

Provincieplein 1
3010 Leuven

Telefoon

016 26 76 20

Share This