Beleef Vlaams-Brabant al fietsend en wandelend

 Fruitige Hagelandroutes, prachtige kastelen in het Pajottenland, mysterieuze bossen,… Vlaams-Brabant heeft een arsenaal aan pareltjes om te ontdekken tijdens je staycation.

Ontdek onze zomerse thema'sDoe inspiratie op

Fruitbeeldig Hageland

Er is nog veel meer te ontdekken na de bloesems! Zoals de 11 fruitbeeldige kunstwerken in de Hagelandse fruitregio. Spring op je fiets en ontdek ze allemaal. Stop onderweg bij een fruitteler waar je heerlijke appels en peren kan kopen. Nog even thuis nagenieten van die mooie rijen fruitbomen, dankzij de bloesemfluisteraar kan dat vanuit je zetel!

Fruitbeeldig Fietsen

De Hagelandse fruitregio is de fietsstreek bij uitstek. Niet alleen dan is het Hageland een aanrader, ook tijdens de oogst is het hier heerlijk fietsen. Vier fietsroutes, waaronder één voor mensen met een beperking, brengen je een prachtig natuurlandschap langs 11 fruitbeeldige kunstwerken.

Het Hageland als wijnstreek

Het Hageland is een echte wijnstreek. Gepassioneerde hobby- en beroepswijnmakers zijn dagelijks in de weer om de lekkerste Hagelandse wijnen op tafel te serveren. Ga op stap tussen de wijnranken van de verschillende wijndomeinen.

Meer weten over de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen? Op de aromakaart geven alle druivensoorten die in het Hageland worden geteeld hun geheimen en aroma’s prijs.

Bierbeleving tijdens de zomer

Van een brouwerijbezoek tot een fiets- en wandelroute, bierbeleving het ganse jaar door. Al dat vakmanschap kan je proeven op een unieke bierlocatie in het Hageland en de Groene Gordel.

En na een paar van die heerlijke streekbiertjes kan je zeker het bierlied ‘Genieten’, een ode aan de Vlaams-Brabantse cafécultuur, meezingen.

Op zoek naar het witte goud?

In de Groene Gordel betekent dat smaakvol witloof, kraakverse asperges en heerlijk witbier. De witloofstreek beleef je door te wandelen of te fietsen maar vooral door te proeven.

Vlaams-Brabant als druivenstreek 

De druivenstreek is het hele jaar door de moeite waard om te ontdekken. Met de fiets heuvel op, heuvel af of al wandelend langs rijen serres. De serristen zijn trots op hun werk en dat proef je als je de heerlijke zoete tafeldruiven in je mond stopt. Ga zeker ook eens binnen in Dru!f, het huis van de tafeldruif.

Inspirerende Verhalen

Wat zijn de leukste plekjes om te ontdekken? Welke fietsroutes en wandelingen zijn de moeite waard om tijdens de zomermaanden te doen en welke activiteiten gaan nog door in de verschillende thema’s?  Hieronder krijg je een uitgelicht deel van onze inspirerende verhalen, specifiek rond wandelen, fietsen en onze toeristische regio. Meer kan je steeds ontdekken onder ‘Inspirerende Verhalen’.

Provincie Vlaams-Brabant organiseert wandelzondagen

Provincie Vlaams-Brabant organiseert wandelzondagen

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van eind september tot november negen wandelzondagen in de verschillende wandelgebieden die de regio rijk is. Zondag 27 september start de reeks met een wandeling door de kasteelparken van Gaasbeek en Groenenberg....

Lees meer

Wielerhelden in Zuid-Dijleland

Op de tanden bijten! Nog een laatste krachtinspanning! En ja, we zijn eindelijk aan de top van de Moskesstraat in Terlanen. Een pittige klim met een hellingsgraad van wel 17% en kasseien die het ons extra uitdagend maken. Maar we zijn allemaal boven geraakt – wie wil...

Lees meer

Toerisme Vlaams-Brabant vzw

Toerisme Vlaams-Brabant is het overkoepelend en coördinerend orgaan voor het toerismebeleid op provinciaal niveau waarin de provincie Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaanderen, de gemeenten en de bovenlokale toeristisch-recreatieve organisaties participeren.
Toerisme Vlaams-Brabant heeft als doel het toeristisch beleid voor de provincie Vlaams-Brabant te ontwikkelen en uit te voeren. De promotie en de vermarkting van het toeristisch-recreatief aanbod in de twee groene regio’s Hageland en Groene Gordel én in kunststad Leuven staan voorop.
E-mail

toerisme@vlaamsbrabant.be

Adres

Provincieplein 1
3010 Leuven

Telefoon

016 26 76 20

Share This