Restaurantuitbater lanceert eerste Leuvense WK-bier: “Goede eiwitten voor wielrenners”

Een bier voor sportivo’s. Zo omschrijft Fabian Deckers van brasserie Improvisio in Leuven zijn ‘Velodroom’, een bier geïnspireerd op het WK wielrennen.


“Ik ben zelf een fervente wielrenner, en kijk enorm uit naar het WK wielrennen dat in september in Leuven plaatsvindt”, zegt Fabian. “Het is typisch dat wielrenners na hun fietstocht op zondag op het terras van een café belanden, vaak voor een frisse pint. Dat is ook goed, want er zitten veel eiwitten in. Toen ik hoorde dat er nog geen bier werd gebrouwen in het kader van het WK, was mijn interesse gewekt.”

Het resultaat is een tripel blond bier met 8.5 procent alcoholgehalte, gebrouwen in samenwerking met Craywinkelhof in Lubbeek. Het is een zacht bier dat vlot drinkt. “Het leuke eraan is dat er ook een bananenaroma in verwerkt zit, aangezien ik ook de bananenlikeur Musa Lova beheer”, zegt Fabian.

Reclame voor buurt

De naam van het bier – Velodroom – is geïnspireerd op de aankondiging dat er op de oude site van het Sint-Pietersziekenhuis deze zomer een velodroom zal gebouwd worden in afwachting van de podiumkunstenzaal die vanaf 2023 op de site gebouwd zal worden. “Ik zie het bier als een specialleke rond het WK, maar tegelijk ook als extra aankondiging voor onze buurt hier”, zegt de uitbater van het restaurant vlak naast die site. “De Brusselsestraat heeft wat extra aantrek nodig. De komende jaren zal hier veel veranderen. Dit bier zet ons alvast wat in de kijker.”

Het bier zal te verkrijgen zijn in Improvisio zelf, en vermoedelijk ook bij een bar die bij de tijdelijke Velodroom zal komen. Andere cafés die interesse hebben kunnen bij Fabian aankloppen. “Ik hoop vooral dat er ook voormalige of huidige profwielrenners zijn die tijdens het WK eens passeren om onze Velodroom te proeven”, zegt Fabian.

Bron tekst en foto: Het Nieuwsblad

Share This