Parkenparade brengt drie weekends welzijn naar parken

Maandag tussen de buien door werd de Parkenparade van de provincie Vlaams-Brabant voorgesteld door gedeputeerde Gunther Coppens en schepen van Cultuur Jan Couck (N-VA). Opwijk speelt zelf ook mee in de parade die tijdens het Pinksterweekeinde van start gaat.

Met de Parkparade wil Toerisme Vlaams-Brabant het groene karakter van de parken en tuinen in de Groene Gordel op de voorgrond brengen. Ook de gemeenten Overijse en Tervuren doen mee. “In deze groene regio rond Brussel zijn de Plantentuin van Meise, het park van Tervuren of de rozentuin van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw de bekende trekpleisters, maar er zijn ook verborgen parels die het bezoeken waard zijn. Het afgelopen jaar was niet evident voor zowel de inwoners als de ondernemers van de Groene Gordel”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.

Sacraal

“Met respect voor de geldende corona-maatregelen willen we een geluksbeleving aanbieden in het kader van het sacrale karakter van mooie parken. Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een hechte samenwerking met gemeenten, inwoners, ondernemers en mediapartners”, zo gaat de gedeputeerde verder. “Lokale en toeristische belangen kunnen perfect samenlopen. In samenwerking met Straffe Streek ontwikkelden wij specifieke Parkparade-boxen voor een individuele beleving van de regio. In deze boxen zitten streekproducten, waarmee de bubbels eropuit kunnen trekken en de picknickmand kunnen aanvullen met dagverse producten bij lokale ondernemers.” Deze boxen kunnen besteld worden via www.straffestreekbox.be.

Tai Chi

“We zien in deze campagne kansen om ons verder toeristisch te profileren”, vult schepen Couck aan. “In Opwijk organiseren ondernemers in het park van het Hof ten Hemelrijk gedurende drie weekends activiteiten over het geestelijk geluk, relatiegeluk en gezinsgeluk, zoals een sessie Tai Chi, een romantisch biermoment of een picknick in het park.”

Share This