Ontdek de korte keten met Luc Appermont en Bart Kaëll

Van 15 tot 23 mei vindt de Week van de Korte Keten plaats. Luc Appermont en Bart Kaëll doen dit jaar mee en laten de Vlaams-Brabanders appels of het vlees van de boer-om-de-hoek ontdekken. De provincie Vlaams-Brabant organiseert een Korte Keten Kop-verkiezing om deze plaatselijke producten in de schijnwerpers te plaatsen. Minister Hilde Crevits en gedeputeerde Tom Dehaene gaven afgelopen maandag 10 mei het startschot van de Week van de Korte Keten in het bedrijf Van Haesendonck in Zemst.

“Als corona al voor één positieve tendens heeft gezorgd, is het wel dat we opnieuw onze streek en onze lokale producten leren kennen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “De hunker naar korte keten leeft al langer en past binnen de tijdsgeest. Door corona kwam alles in een stroomversnelling terecht. Toch loopt dit niet allemaal vanzelf. Daarom is het belangrijk dat we de korte keten in onze provincie een gezicht geven. Dat is het opzet van de Korte Keten Kop-verkiezing”.

Kies zelf je favoriete Korte Keten-producent

Met deze verkiezing wil de provincie hoeve- en streekproducenten of organisaties, die zich elke dag inzetten voor de korte keten, een duwtje in de rug geven en hun bekendheid verhogen.

In totaal schreven een 20-tal producenten zich in. 
Een jury koos vijf laureaten:

  • Fruitbedrijf Billens-Van Laer, Meintjesstraat 5 in Gooik
  • Puur Framboos, Wittebos 12 A in Kersbeek-Miskom (Kortenaken)
  • Van Het Lindeveld, Lindestraat 11 in Linter
  • Hof Te Berchemveld, Brabantsebaan 375 A in Sint-Laureins-Berchem (Sint-Pieters-Leeuw)
  • De Kleur Van Hier En Nu, Oosthoekstraat in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)

Het publiek bepaalt uiteindelijk de winnaar. Via www.zomerinvlaamsbrabant.bekan men stemmen op zijn/haar favoriet. In augustus is de winnaar bekend.

“Op de website vindt men ook tips en inspiratie om er een gezellig uitje in de provincie van te maken. En wie weet ontdekt men wel een lekker korte keten-adresje”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

Win hoeve-ijsje via Krant van Korte Keten

“Wij kiezen voor de pure, authentieke smaak”, zeggen Luc Appermont en Bart Kaëll, die zich in de Krant van de Korte Keten outen als liefhebbers van lokaal voedsel.

Share This