Loïc van Impe uit Tervuren maakt “IKEA plantballetjes à la belge’ met lokale producten!

Loïc van Impe uit Tervuren, die op VTM de concurrentie moest aangaan met de Leuvense VRT-kok Jeroen Meus maar intussen van het scherm verdween, is opgevist door de Zweedse meubelgigant IKEA. Vanaf 1 september mag hij er de plantballetjes voorstellen, een alternatief voor de bekende vleesballetjes. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Samen met de Tervuurse kok Loïc van Impe werkte IKEA een Belgisch recept uit om de nieuwe plantballetjes in de kijker te zetten en zo veel mogelijk Belgen te overtuigen om ze op zijn minst eens te proeven. “Ik was sowieso al fan van de balletjes van IKEA, en dus razend benieuwd naar hun nieuwe plantballetje”, zegt Van Impe bij de collega’s van Het Nieuwsblad. “Aangenaam verrast door de smaak en textuur van het plantaardig balletje, ben ik meteen beginnen brainstormen over een Belgisch recept. Omdat zowel IKEA en ik voorstander zijn van lokale, verse producten ben ik aan de slag gegaan met appels en peren uit mijn eigen tuin voor de bereiding van een chutney. De appel- en perenchutney heb ik gecombineerd met Belgisch witloof, een smeuïge puree en uiteraard de plantballetjes zelf. Het resultaat: “IKEA plantballetjes à la belge’!

De plantballetjes zijn vanaf 1 september beschikbaar in de Zweedse shop en als take-away variant in de IKEA bistro. Tijdens de maanden november en december zal het Belgisch recept van Loïc worden aangeboden in de IKEA restaurants. Daarmee krijgt Loïc van Impe, eerder tv-kok bij VTM, een kans om zich opnieuw in de kijker te plaatsen. VTM haalde hem destijds binnen om de concurrentie aan te gaan met Jeroen Meus op de VRT. Maar het werd geen groot succes.

Bron: Made in Vlaams-Brabant / Foto: Ikea

Share This