Lancering campagne ‘Zomer van de Korte Keten’
Kapelle-op-den-Bos
Lancering campagne Zomer van de Korte Keten.

Op het bedrijf Prinsheerlijke Aardbeien in Kapelle-op-den-Bos, tevens één van de laureaten van de Korte Keten Kop-verkiezing, gaf de provincie Vlaams-Brabant op vrijdag 19 juni het startschot van de campagne ‘Zomer van de Korte Keten’.

Met deze campagne wil de provincie haar inwoners, die door corona hun vakantie in eigen streek willen doorbrengen, inspireren om er een aangename thuisvakantie van te maken. Van 21 juni tot en met 21 september, promoot de provincie haar streek- en hoeveproducenten en koppelt ze aan fietstochten en wandelingen. De coronacrisis heeft het leven op zijn kop gezet. Al een paar jaar vindt de Week van de Korte Keten plaats. Door corona wordt deze dit jaar omgevormd tot een Zomer van de Korte Keten. Veel inwoners kiezen immers ervoor om hun vakantie in eigen streek door te brengen.

Met een krant, verkiezing van de Korte Keten Kop en een nieuwe website trapt de provincie Vlaams-Brabant de ‘Zomer van de Korte Keten’ op gang. Van 21 juni tot en met 21 september geeft ze tips om er een aangename thuisvakantie van te maken.

“We bieden een overzicht van fantastisch fietsentochten en aangename wandelingen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde van land- en tuinbouw, streekproducten en toerisme. “Ondertussen kan men ook de korte keten-zaken en streek- en hoeveproducten in de buurt leren kennen”.

Ook in Kapelle-op-den-Bos kan je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Dit kan je onder meer combineren met een bezoek aan de aardbeienautomaat van Prinsheerlijke Aardbeien in de Trieststraat. Eventueel te combineren met de microbrouwerij Den Triest.

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/bezoeken/bezienswaardigheden/microbrouwerij-den-triest/index.html

Share This