Hof van Ossel zoekt investeerders via crowdfunding

Sinds 2007 kweekt Filip Meysmans 100% raszuivere Wagyu-runderen mét geboorte-certificaten en afstammingsgegevens. Na jaren van onderzoek, testwerk en doorgedreven zorg voor de runderen, is het vlees beschikbaar op de markt. De dieren worden op Hof van Ossel stressloos gefokt en krijgen een nauwkeurig geselecteerd dieet van zelf geteelde en uitgebalanceerde voeders. Het vlees is dus een volledig lokaal product dat uitsluitend via de korte keten wordt verkocht en bijgevolg ook nog een lagere ecologische voetafdruk heeft.

Hof van Ossel is als enige onderneming in België professioneel bezig met het kweken van raszuivere Wagyu-runderen, en wil een voorsprong nemen. Het is voor de uitbreiding van de 100% Belgische Wagyu’s naar 210 à 240 Wagyu-runderen en voor de bouw van de mestvaalt dat Hof Van Ossel op zoek is naar financiering.

Wagyu, de kaviaar onder het rundsvlees
Filip Meysmans : “We kweken de Japanse runderen, de kaviaar onder het rundvlees maar wens van de Europese consument en niet zoals de Japanse consument het wenst. Ons Wagyu is niet zomaar Wagyu maar is lokaal gekweekt én zoals de lokale consument hem graag proeft. Ons Wagyu onderscheidt zich dus danig van ander Wagyu op de markt aangezien de onze is aangepast aan de lokale wensen.”

Korte keten
Filip Meysmans heeft zich met Hof Van Ossel na jaren van studie, onderzoek, testwerk en zorg opgewerkt tot de Belgische specialist in het kweken van Wagyu-runderen en het op de markt brengen van hun vlees. Met zijn producten en werkwijze staat hij voor kwaliteit en het verkorten van de voedselketen. Dankzij het uitbreiden van zijn verkoopnetwerk heeft hij de afgelopen jaren flinke omzetstijgingen kunnen noteren. Als enige onderneming die in België professioneel bezig is met raszuivere Wagyu-runderen, wil Hof Van Ossel nu de vruchten plukken van het jarenlange investeren in de kudde.

100% Belgisch Wagyu
Hof van Ossel heeft gedurende de laatste jaren sterk ingezet op het opbouwen van een 100% Belgische Wagyu-kudde, het op punt zetten en het bereiken van de gewenste kwaliteit en het ontwikkelen van de afzetmarkt. Nu de markt er klaar voor is, is het moment aangebroken om deze kudde uit te breiden en de markt verder te ontwikkelen. Het product is intussen beter bekend en het moment om op te schalen is dus aangebroken. Op die manier wil de onderneming zich sterk profileren op de Belgische markt en een voorsprong nemen op eventuele latere concurrenten. Door het optimaliseren van de afzetkanalen voor bepaalde stukken zal deze omzet nog aanzienlijk meer dan 50% kunnen stijgen én dat met minder kosten. Op dit moment worden de eerste stappen reeds gezet om dit te gaan realiseren. Daarnaast wordt er momenteel ook al stilaan verder gekeken dan onze landsgrenzen, de eerste buitenlandse klanten zijn reeds een feit.

Veestapel uitbreiden van 180 naar 210 à 240
Het is voor de uitbreiding van de kudde 100% Belgische Wagyu’s, voor de bouw van de mestvaalt en voor de investeringen in haar naamsbekendheid dat Hof Van Ossel op zoek is naar financiering . “Het is de bedoeling om de veestapel verder uit te breiden naar 210 à 240 stuks om zo minstens 60 dieren per jaar te kunnen vermarkten en de omzet van 2020 met nog eens 50% te verhogen. Om de kudde uit te breiden van 180 naar 210 à 240 dieren is namelijk een verhoging van de voederproductie nodig. Ook zullen we gedurende 4 jaren rekening moeten houden met 210 à 240 te verzorgen dieren terwijl er maar aan 180 dieren kan verdiend worden.” aldus Filip Meysmans, zaakvoerder van Hof van Ossel.

Investeren in circulaire, milieuvriendelijke economie
Daarnaast behoort ook de bouw van een mestvaalt tot het verlanglijstje. Op deze manier kan de mest optimaal worden gestockeerd en op het ideale tijdstip aangewend worden om de landerijen te bemesten en zo te voorzien in een goede voederproductie voor de dieren. Zo wil Hof Van Ossel meteen ook investeren in een circulaire en milieuvriendelijke economie. Ten slotte wil de onderneming ook investeren in haar naamsbekendheid via marketing- en mediacampagnes.

Crowdlending en winwinlening
Om dit alles te realiseren is Hof Van Ossel op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming minimaal €100.000 en maximaal €300.000 via deze WinWinner-campagne. (WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken om hen te laten investeren in hun groeiverhaal.) De aanbiedingsperiode begint op 19 augustus 2020 en eindigt op 19 oktober 2020, of op de datum dat het maximale doelbedrag opgehaald is. De startdatum van de leningen ligt vast op 30 oktober 2020. Er kan geïnvesteerd worden via:
● de winwinlening: van €5.000 tot €50.000, 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
● de (achtergestelde) crowdlening: van €500 tot €5.000 ,5% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.

Meer info: www.hofvanossel.be

Share This