Herne Rabarber’t VZW organiseert de Rababox 2021

Sinds 2019 organiseert Herne Rabarber’t vzw haar RABABOX-project in het kader van Week van de Korte Keten. Een initiatief gesteund door de Provinciale Landbouwkamer Vlaams-Brabant.

Het doel achter de RABABOX is om inwoners uit groot Herne, Bever, Galmaarden, Pepingen en Gooik kennis te laten maken met producten uit de streek en het verhaal van de producenten en handelaars in de kijker te zetten. Op deze manier wil Herne Rabarber’t ook de lokale economie en de korte keten een duwtje in de rug geven. 

Dit jaar organisreert Herne Rabarber’t de RABABOX op 11 juli 2021. Opnieuw zal er genoten kunnen worden van een Pajots boerenplankje-menu en een veggie plankje-menu, inclusief drank en dessert. Nieuw dit jaar is dat Herne Rabarber’t samenwerkt met groentechef Daniel Dumortier van Groesting

Een Pajots boerenplankje bestaat uit een koude schotel met een variatie aan charcuterie, groenten, aardappelsalade, mosterd, kaas, fris slaatje en sneetjes ambachtelijk brood. Het veggie plankje wordt geserveerd met verschillende soorten kazen, groenten, aardappelsalade, vinaigrette, fris slaatje en sneetjes ambachtelijk brood. Een menu voor volwassenen kost 20 euro en een menu voor kinderen kost 10 euro. 

Een bestelling plaatsen is mogelijk van 14 juni 2021 tot 4 juli 2021, via het online bestelformulier op www.hernerabarbert.be of telefonisch na 17h op het nummer 0477 78 28 73. Het is mogelijk om een bestelling thuis te laten leveren of af te halen aan het afhaalpunt in het Dominicanessenklooster te Herne. 

Het team van vrijwilligers van Herne Rabarber’t staan tijdens het RABABOX-project in voor o.a. het bestellen van alle producten bij de lokale producenten en handelaars, voor alle communicatie, het ontwerp van het marketingmateriaal, voor het maken van de RABABOX-maaltijdboxen en voor het leveren van alle bestellingen bij de mensen thuis. Daarnaast zijn zij ook verantwoordelijk voor het ontvangst van de klanten aan het afhaalpunt.

Alles wordt met veel enthousiasme, liefde en zorg klaargemaakt om klanten een unieke korte keten-ervaring te geven.

Bron en foto : persbericht Herne Rabarber’t VZW

Share This