Gewezen topvrouw Coolblue België neemt Pajottenlander over

Pajottenlander, producent van biologische fruit- en groentesappen, heeft een nieuwe eigenaar: Camille Depuydt, tot vorige maand topvrouw bij retailer Coolblue België. “Ik heb zin om zelf de handen vuil te maken”, legt Camille uit. “ Pajottenlander is misschien een kleiner bedrijf, maar met een grotere persoonlijke uitdaging. Alles valt er samen: mijn passie voor gezonde en biologische voeding, een sterk merk met lokale verankering en de mogelijkheid om een bedrijf verder uit te bouwen”.

Authentiek verhaal

De TEW’er zal de komende jaren een volgend hoofdstuk schrijven aan het authentieke verhaal van Pajottenlander, en het bedrijf verder leiden en ontwikkelen naar de noden van deze tijd. “De focus zal hierbij komen te liggen op het versterken van de lokale productie, het verstevigen van de marktpositie en het opwaarderen van de reststromen”, zegt Depuydt.

Missie en visie

Peter Vandendaele en zijn partner Linda Plessers richtten Pajottenlander op in 1987. Het familiebedrijf, geworteld in een passie voor ecologie en biologische  landbouw, startte met biologische fruitteelt en verwerkte de overschotten van de oogsten tot fruitsappen. Het breidde haar aanbod gaandeweg uit tot 35 verschillende fruit- en groentesappen en haverdranken. “Steeds staat kwaliteit, een minimale ecologische voetafdruk en eerlijke handel hierbij voorop. Maar ook een eerlijke en duurzame relatie opbouwen  met alle partners, en zo eerlijke prijzen garanderen, staat centraal in de aanpak van Pajottenlander”, klinkt het.

Duurzaamheid

Pajottenlander is fier op zijn duurzame aanpak. “Alle sappen worden verkocht in herbruikbare glazen statiegeldflessen, waarmee de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk gehouden wordt en waarmee Pajottenlander zich onderscheidt op de markt. In 2020 lanceerde Pajottenlander zelfs de eerste haverdrank in een milieuvriendelijke statiegeldfles: een primeur in Europa”, zegt Camille. Om nog meer in te zetten op het beperken van de ecologische voetafdruk en om de lokale productie van biologisch fruit te ondersteunen, sloot Pajottenlander de afgelopen jaren verschillende langetermijn teeltovereenkomsten af met Belgische boeren, waardoor fruittelers in eigen land worden gestimuleerd om voor een bio-aanpak te kiezen en zo de keten nog korter te maken, hetgeen ten goede komt aan de consument en het milieu.

1.350.000 liter

Vorig jaar verwerkte Pajottenlander 1.350.000 liter biologisch fruit- en groentesap en verkocht het meer dan 2 miljoen statiegeldflessen. De producten zijn te vinden in de meeste biowinkels en -supermarkten, goed voor ongeveer 700 verkooppunten in ons land. Bij Pajottenlander werken drie personen. Over de prijs van de overname is niet gecommuniceerd.

Bron & foto : Made In Vlaams-Brabant

Share This