Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van de Markt in Tienen

2 juli 2021

Tienen is een stad van markten en dat wordt van 28 juni t/m 4 juli ’21 in de verf gezet tijdens de ‘Week van de markt’. Verwacht je tijdens je wekelijkse markttrip aan feestelijk aangeklede kramen, winacties en leuke randanimatie!

De ‘Week van de markt’ wil het lokaal shoppen bij alle leeftijden promoten. Daarom kleden de marktkramers hun standen feestelijk aan en voorziet de stad toffe randanimatie. Samen willen ze zoveel mogelijk Tienenaars overtuigen om aankopen te doen op de markt, om op die manier de toekomst van het gezellige marktgebeuren te verzekeren.

“Markten hebben niet alleen een sociale en maatschappelijke rol, ze vervullen ook een economische functie”, zegt schepen van werk en economie Eddy Poffé. “Naast een plek van sociaal contact, zijn ze een distributiekanaal voor verse en kwalitatieve producten tegen een scherpe prijs. Markten creëren omzet, zorgen voor werkgelegenheid en brengen leven in de binnenstad.” Toch staan de markten voor heel wat uitdagingen. Uit onderzoek blijkt immers dat een belangrijk deel van het marktpubliek ouder is dan 55 jaar, al wordt opgemerkt dat jongeren de openbare markt (her)ontdekken.

In Tienen nemen de drie markten deel: de dinsdagmarkt op 29 juni, de vrijdagmarkt op 2 juli en de zondagsmarkt op 4 juli ‘21. Iedereen kan bij de marktkramers deelnemen aan een winactie. Bij aankoop krijgt de koper van de marktkramer een invulkaart. Deze kaarten deponeer je dezelfde dag in een box. Er worden diverse prijzenpakketten per markt verloot, o.a. een weekendje weg in Vlaams-Brabant t.w.v. 300 euro en geschenkbonnen en -pakketten van de marktkramers, lokale handelaars en Tiense horeca.

Gegevens

Datum:
2 juli 2021
Share This