Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Radio 2 live-uitzending bij Aardappelen Vanhoebroeck

6 augustus 2020 | 12:00 - 13:00

Door corona beleven we onze vakantie meer dan ooit in eigen land. En wat hoort er bij een vakantie? Jawel, lekker eten en drinken! Radio 2 Vlaams-Brabant gaat daarom deze zomer op zoek naar lekkernijen uit onze buurt. Streekproducten met een verhaal aan. Bovendien zenden ze live uit van bij een aantal gepassioneerde mensen die het beste uit de provincie op je bord of in je glas toveren. Samen met de provincie zetten ze deze zomer onze streekproducten in de kijker: aardbeien, wijn, bier, witloof, noem maar op. Het aanbod is groot. Meer nog, ze zenden ook live-uit bij de laureaten van de Korte Keten Kop. Daarnaast geven ze je op de radio en online heel wat tips voor uitstapjes in de omgeving van al dat lekkers.

Waar kan je een live-uitzending meemaken?

6 augustus (12-13u) Aardappelen Vanhoebroeck in Linter. Annie Vanhoebroeck runt samen met zus Vera al twee jaar het landbouwbedrijf van haar ouders, namelijk “Aardappelen Vanhoebroeck Orsmaal”. Dat is een bedrijf dat suikerbieten, wintertarwe, wintergerst, aardappelen en kersen teelt. In de hoevewinkel verkopen ze een groot aantal van de geteelde aardappelen, alsook kersen en aardbeien. Wij nemen graag deel omdat we het “Korte Keten verhaal”, wat ons nauw aan het hart ligt om dit nog meer te kunnen promoten!! Zo kunnen we ook aantonen dat ook vrouwen een boerderij kunnen runnen, hedendaagse vrouwen die trots zijn op hun beroep!

13 augustus (12-13u) Hof ten Dormaal in Tildonk, ooit het centrum van de heerlijkheid Lauwendries, vandaag een levendige hoevebrouwerij en landbouwbedrijf. De familie Janssens gebruikt niet alleen hop en gerst dat ze zelf telen om te brouwen, zij halen een deel van de energie voor het koken, koelen en bottelen van het bier uit koolzaad van eigen teelt. Zij verwerken ook alle gerstproducten, koolzaadkoek en draf als veevoeder.

21 augustus (06-08u): Ambachtelijke Speculaasbakkerij Vanvuchelen. Proef de heerlijke speculaas van de ambachtelijke speculaasbakkerij van Erika Vanvuchelen in Geetbets. Alles op maat van de klant maken is zeer belangrijk voor haar. Daarom specialiseerde ze zich zelfs in het 3D-printen van haar speculaas.

Hou deze website in de gaten voor meer info!

Locatie

Aardappelen Vanhoebroeck
Geldenakenstraat 1
Linter, Vlaams-Brabant 3350 België
+ Google Maps
Telefoon:
0496 616 743
Bekijk de site van Locatie
Share This