Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Landbouw wordt digitale weekendeditie

19 september 2020 - 20 september 2020

Dit jaar zal de Dag van de Landbouw een tikkeltje anders verlopen dan gewoonlijk als gevolg van de coronacrisis. Op zaterdag 19 én zondag 20 september zal je het reilen en zeilen van landbouwbedrijven online en via social media kunnen volgen. In iedere provincie ruilt ook een BV zijn leven in de schijnwerpers voor een weekendje op een boerderij.

Voor het eerst in zijn 38-jarige geschiedenis zal de Dag van de Landbouw niet doorgaan in zijn gekende vorm. Ieder jaar zetten een vijftigtal land- en tuinbouwers de deuren van hun bedrijf open en ontvangen ze ruim 100.000 bezoekers. Door de huidige situatie met COVID-19 is het dit jaar onmogelijk om de Dag van de Landbouw goed en veilig te organiseren in de aloude formule. Bovendien staat de veiligheid van onze bedrijfsleiders en vrijwilligers, en van de bezoekers voorop. “Maar deze feestelijke dag zomaar aan ons laten voorbij gaan? Daar denken we niet aan”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden.

Voedsel met een verhaal

De coronacrisis heeft heel wat Vlamingen aan het denken gezet over hun eten en het belang van lokale producenten. Hoewel er voor bepaalde producten tekorten kwamen, bleef lokaal voedsel wel steeds voorradig in de winkelrekken en bij de boer. Ook de supermarkten stelden vast dat voeding best niet van ver kwam toen de grenzen dichtgingen. “Plots zien we dat het voedsel op ons bord geen anoniem basisproduct is, maar een kwalitatief product geproduceerd door boeren om de hoek”, aldus De Becker. “Dit gegeven maakt het opzet van de Dag van de Landbouw, namelijk mensen laten kennismaken met het agrarisch ondernemerschap en het gezicht achter ons voedsel, relevanter dan ooit.”

Digitaal weekend

“Voor de Dag van de Landbouw 2020 pakken we uit met iets volledig nieuws. Dit jaar komen de bezoekers niet tot bij de boeren, maar brengen we het leven en werken op onze landbouwbedrijven via sociale en gewone media tot bij de mensen thuis. Bovendien trekken we voor de Dag van de Landbouw 2020 een heel weekend uit. Onze lokale boeren en tuinders zijn afgelopen jaar, weliswaar met de nodige uitdagingen, blijven verder werken. Zo slaagden ze erin om al het lekkers op ons bord en het fleurigs in onze huizen en tuinen te garanderen. Er blijft dus ook dit jaar ontzettend veel te ontdekken en te tonen op de Dag van de Landbouw.”

In elke provincie zal in het weekend van 19 en 20 september een bekende Vlaming op weekend gaan op een boerderij of sierteeltbedrijf. Anja Daems, Luc Appermont en Bart Kaëll, Julie Houtman, Tine Embrechts en Ruben Van Gucht worden er aan het werk gezet en kunnen zo proeven van het boerenleven.

Meer informatie vind je op: www.dagvandelandbouw.be

Bron en foto : Vilt

Gegevens

Begin:
19 september 2020
Einde:
20 september 2020
Evenement Categorieën:
,
https://www.dagvandelandbouw.be/
Share This