Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dag van de Landbouw bij Het Nijswolkje

19 september | 10:00 - 19:00

Het Nijswolkje is een ‘boerderij met een plan’. Tom en Ann proberen zelfvoorzienend te zijn en de kringloop zoveel als mogelijk rond te maken. Hier staat het schaap centraal. Dagelijks worden de schapen gemolken. Om ervoor te zorgen dat de dieren niks tekortkomen, hebben ze natuurlijk een correcte voeding nodig. Daarvoor zorgt de boer zoveel mogelijk zelf, door op de akkers die bij het bedrijf horen spelt, tarwe, voederbonen, luzerne, klaver en mais te telen. Geen Zuid-Amerikaanse soja voor deze dieren. Twee dagen per week is de hoevewinkel open, met in het assortiment natuurlijk de lekkere melk, maar ook chocomelk, yoghurt, vaste kaas, verse kaas, ijs, dessertjes, pannenkoeken, lamsvlees, … Tom en Ann laten graag zien hoe het er op hun bedrijf aan toe gaat en nodigen iedereen uit om hun dieren te leren kennen. Daarom organiseren ze groepsbezoeken en het is ook mogelijk om te kamperen op de boerderij. Het Nijswolkje is bovendien ook een zorgboerderij.

Wat valt er die dag te beleven?
Neem een kijkje bij de schapen en leer het verhaal achter Het Nijswokje kennen. Geniet van een ijsje of pannenkoek. Ben je hier om 17.30 uur, dan kan je het melken van de schapen meemaken.

Bron tekst en foto: dagvandelandbouw.be

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
10:00 - 19:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Het Nijswolkje
Schoonderbeukenweg 294
Rillaar, Vlaams-Brabant België
+ Google Maps
Zorg voor elkaar!

Maatregelen Covid-19 

We verwijzen je graag door naar https://www.info-coronavirus.be/ voor meer details over de huidige maatregelen. Gemeentes kunnen bijkomende maatregelen afkondigen. Check en respecteer ook steeds de lokale maatregelen.

Wat betreft je bezoek aan onze provincie: indien je een bezienswaardigheid, een attractie, een museum en/of een horecazaak wenst te bezoeken of een overnachting wil boeken raden we je aan om voor je bezoek steeds de website van deze instantie te raadplegen om je te informeren over de specifieke afspraken die jouw bezoek in goede banen zullen leiden.

Share This