Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dag van de Landbouw bij Druiven Dewit

19 september | 13:00 - 18:00

Philip Dewit is een van de weinig nog overgebleven professionele druiventelers in de ooit zo bekende druivenstreek en met zoon Koen is de opvolging verzekerd. Druiven Dewit is een echt familiebedrijf, want al in 1900 startten de voorvaderen van Koen en Philip hier met de teelt van druiven in de typische serres. Generatie op generatie groeide het bedrijf. Onder leiding van Philip is Druiven Dewit een modern ‘druivenwarenhuis’ geworden met 50 serres, goed voor een totale oppervlakte van 7000m². Daar groeien de blauwe druiven Ribier en Leopold III en de witte druiven Canon Hall en Muscat, elk met hun eigen smaak en eigenschappen. Het bedrijf is volledig gemoderniseerd en uitgerust met een van de meest hoogstaande verwarmingsinstallaties uit de streek. De klimaatregeling verloopt computergestuurd. En vooraleer er bemest wordt, gebeurt eerst een volledige grondontleding, zodat de teler precies weet wat zijn druivelaars nodig hebben om de beste vruchten te produceren. De druiven die de familie Dewit teelt worden verkocht in de eigen winkel en op enkele wekelijkse markten en ze worden gesmaakt in alle uithoeken van ons landje.

Wat valt er die dag te beleven?
Leer tijdens een groepsrondleiding dit bedrijf beter kennen. Snuister in het ‘klein museumpje’ of ga winkelen in de hoevewinkel.

Bron tekst en foto: dagvandelandbouw.be

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
13:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Druiven Dewit
Brusselsesteenweg 262
Overijse, Vlaams-Brabant België
+ Google Maps
Zorg voor elkaar!

Maatregelen Covid-19 

We verwijzen je graag door naar https://www.info-coronavirus.be/ voor meer details over de huidige maatregelen. Gemeentes kunnen bijkomende maatregelen afkondigen. Check en respecteer ook steeds de lokale maatregelen.

Wat betreft je bezoek aan onze provincie: indien je een bezienswaardigheid, een attractie, een museum en/of een horecazaak wenst te bezoeken of een overnachting wil boeken raden we je aan om voor je bezoek steeds de website van deze instantie te raadplegen om je te informeren over de specifieke afspraken die jouw bezoek in goede banen zullen leiden.

Share This