Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dag van de Landbouw bij Bijenboer

19 september | 09:00 - 17:00

Zeg niet zomaar ‘bij’ tegen een ‘Buckfast’-bij. Dat is het bijenras dat imker Jef Torfs van Bijenboer kweekt. Het zijn zachtaardige bijen met resistentie tegen ziekten en een hoge productie. De selectie en kweek van deze diertjes is noodzakelijk om op een rendabele, verantwoordelijke en ecologische manier honing te produceren. En dat is natuurlijk het doel van de imker. Jef is al de derde generatie imker bij Bijenboer. Vanaf het einde van zijn studies ging hij in het bedrijf van zijn vader aan de slag. Door zijn nieuwe kijk en het enthousiasme van de medewerkers kon hij het bedrijf de 21ste eeuw in katapulteren. Hij is enorm trots op zijn bedrijf en op zijn product: lokale, kwaliteitsvolle honing. Vaak weten mensen niet zo heel veel over honing, behalve dat het lekker is. Bijenboer Jef wil graag zijn kennis delen en fabeltjes en misvattingen over bijen en honing de wereld uit helpen. Daarvoor vindt hij Dag van de Landbouw de ideale gelegenheid!

Wat valt er die dag te beleven?
Volg de rondleiding en leer alles over bijen en imkers. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Bron tekst en foto: dagvandelandbouw.be

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Bijenboer
Paapbosstraat 18
Aarschot, Vlaams-Brabant 3200 België
+ Google Maps
Zorg voor elkaar!

Maatregelen Covid-19 

We verwijzen je graag door naar https://www.info-coronavirus.be/ voor meer details over de huidige maatregelen. Gemeentes kunnen bijkomende maatregelen afkondigen. Check en respecteer ook steeds de lokale maatregelen.

Wat betreft je bezoek aan onze provincie: indien je een bezienswaardigheid, een attractie, een museum en/of een horecazaak wenst te bezoeken of een overnachting wil boeken raden we je aan om voor je bezoek steeds de website van deze instantie te raadplegen om je te informeren over de specifieke afspraken die jouw bezoek in goede banen zullen leiden.

Share This