Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aspergedag in Keerbergen & Haacht

5 juni 2021 | 13:00 - 18:00

Tijdens het aspergeseizoen organiseren de gemeenten Haacht en Keerbergen samen het Aspergefestival, dat volledig in het teken van het ‘Witte Goud’ staat. De Aspergedag op zaterdag 5 juni 2021 is de hoogdag van het festival en wordt gevierd met een streekproductenmarkt en allerlei animatie.

In Keerbergen kunnen de kinderen hun hart ophalen tijdens de kookworkshops van De Kleine Chef of een tattoo laten plaatsen (geen zorgen, ze zijn maar tijdelijk!). En aan de toeristische stand met de fotobooth ‘Witte Goud’ kan je een mooie gezinsfoto laten maken. Op de Keerbergse Straffe Streekproductenmarkt ontdek je al het lekkers van onze lokale producenten. Een greep uit het aanbod: Draverbier, honingproducten, verse zuivelproducten, verse groenten en fruit en nog veel meer.

Ga je liever voor een funky kapsel? Ga dan eens langs bij het poëtisch kapsalon in Haacht. Of laat de kids zich helemaal uitleven in de kinderspeelhoek. En ook hier vind je een streekproductenmarkt met Straffe Streekproducten zoals ambachtelijke speculaas, allerlei bieren en lekkere wafels en pannenkoeken. Breng zeker ook een bezoekje aan de opendeur bij de lokale handelaars!

Wil je zowel de streekproductenmarkt van Keerbergen als die van Haacht ontdekken? Fiets dan de kindvriendelijke fietsroute die beide gemeenten verbindt. Enkel op 5 juni vind je op deze route de Straffe Streekproductenmarkten terug. Via deze fietstocht kan je genieten van onze bezienswaardigheden zoals onder meer de Oude Hansbrug, de Heerlyckheid van Roost, de Heimolen en de Zandjan. Onderweg kunnen de kinderen zich helemaal uitleven op de vele speelelementen én genieten van de voorziene animatie. Het fietsplan kan je downloaden via de gemeentelijke websites.

Omwille van de geldende coronamaatregelen zijn proevertjes of eten en drinken ter plaatse niet toegestaan. Er is een circulatieplan met duidelijke aanduiding en een afgescheiden in- en uitgang tot op de Streekproductenmarkt en de bijhorende animatie ter plaatse. Mondmaskers zijn ten alle tijde verplicht voor +12 jarigen. Houd ook rekening met de social distance maatregelen en houd 1,5 m afstand van andere bubbels.

De Streekproductenmarkt is een organisatie van de gemeenten Keerbergen en Haacht i.s.m. Provincie Vlaams-Brabant, Straffe Streek, Uit Met Vlieg en De Kleine Chef.

Meer info op www.keerbergen.be/aspergefestival of www.haacht.be/aspergefestival.

Locatie: Keerbergen: GC Den Bussel, Haachtsebaan 54 / Haacht: aan de kerk in Haacht centrum

Gegevens

Datum:
5 juni 2021
Tijd:
13:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Share This