Beverse Kaasmakerij: “Zelfs de Rode Duivels eten onze kaas!”
Patrick De Ville

De Beverse Kaasmakerij viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Het bedrijf wordt geleid door Patrick De Ville. De landbouwersgenen zitten al generaties lang in de familie. Het bedrijf ging telkens over van ouders naar kinderen. Ondertussen specialiseerde het zich in het maken van kaas. Patrick heeft zo’n 200 melkkoeien. “Om zes uur worden de koeien gemolken en om zeven uur wordt er kaas van gemaakt”, klinkt het. “Korter kan het niet!”

Het bedrijf werkte vroeger voor Colruyt maar ondertussen is het een beetje kleinschaliger geworden. “Heel wat cateraars maken van onze kaas gebruik”, aldus de familie De Ville. “Dat gaat van voetbalclub Anderlecht, Brussels Airlines tot de Rode Duivels! We leveren ook aan een 50-tal boeren uit de streek om hun gamma te vervolledigen. Daarnaast werken we ook samen met brouwerijen: wij leveren de kazen bij hun bieren.”

Er momenteel zitten twaalf kazen in hun assortiment. “De normale broodkaas verkoopt”, luidt het. “Aan veel kazen is een heuse geschiedenis gekoppeld. Om een voorbeeld te geven: Aalstenaars worden in de volksmond ajuinen genoemd. We werden gecontacteerd om een kaas met ajuin te maken. Dan doen we dat. Daarnaast hebben we ook kazen met pepers, tomaten, mosterdzaden…”

De Beverse Kaasmakerij ligt op de driehoek tussen Lessen, Edingen en Geeraardsbergen. Met 2000 inwoners is Bever de kleinste gemeente van Vlaams-Brabant. Op woensdag 26 augustus is de Beverse Kaasmakerij één van de haltes tijdens de woensdagtochten bij Pajotse producenten. De tocht bedraagt 43 km en doet verder ook Heetveldemolen in Galmaarden, Terlindenhof in Herfelingen, ’t Keekje in Heikruis, KNC in Vollezele en Fruitburght Demeulemeester in Bever aan.

Voor meer info: www.pajottenland.be of op de facebookpagina van Pajottenland+.

Share This